دعا، خانه ی صاحبش را می شناسد.

دعا، خانه ی صاحبش را می شناسد.

… وَ إِنْ یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ... ☘ ... واگر خدا برای تو خیری بخواهد فضل و احسانش را دفع کننده ای نیست ... (یونس107)
دعا، خانه ی صاحبش را می شناسد.

دعا، خانه ی صاحبش را می شناسد.

… وَ إِنْ یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ... ☘ ... واگر خدا برای تو خیری بخواهد فضل و احسانش را دفع کننده ای نیست ... (یونس107)

چرا تکلیف "حج" با هیچ خیرات دیگری جایگزین نمی‌شود؟

خدای سبحان درباره تارک عمدی حج در آیه 97 سوره آل عمران فرموده است: 

... وَلِلَّهِ عَلَى النّاسِ حِجُّ البَیتِ مَنِ استَطاعَ إِلَیهِ سَبیلًا ۚ وَ مَن کَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ عَنِ العالَمینَ

... و برای خدا بر مردم است که آهنگ خانه (او) کنند، آنها که توانایی رفتن به سوی آن دارند، و هر کس کفر ورزد (و حج را ترک کند، به خود زیان رسانده)، خداوند از همه جهانیان، بی‌نیاز است.

 در این آیه از ترک عمدی حج به کفر تعبیر شده است.


رسول اکرم(ص) در پاسخ به درخواست فردی که از حج بازمانده بود و برای بهره‌مندی از فیوضات حج راهکاری از حضرت طلب می‌کرد، نگاهی به کوه ابوقبیس کردند و فرمودند: اگر به اندازه این کوه برای تو طلای سرخ باشد و آن را در راه خدا انفاق کنی به آنچه حج‌گزار می‌رسد، نمی‌رسی.


کعبه معظمه از آن جهت که بیت‌الله است، پرچمی برای اسلام قرار داده شده است. از این رو خدای سبحان رفتن به سوی  او و ادای حق آن را واجب کرد، چنانکه امیرمؤمنان(ع) در نهج‌البلاغه فرمود:  الکعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما و ...، فرض ‍ حقه و اوجب حجه.


حضرت فاطمه زهرا(ص) در  خطبه‌ای حج را مایه شرف و مجد و انتشار شعاع و نور دین دانستند و فرمودند:  فَرَضَ اللّهُ... الحَجَّ تَسنِیةً لِلدّینِ/خداوند حج را برای شکوه اسلام واجب کرد.


 اسلام ارکانی دارد که بر آنها بنا شده و بدون آنها فرومی‌ریزد، چنانکه فرموده امام باقر(ع) گویای این حقیقت است که اسلام بر پنج پایه بنا شده است؛ نماز، زکات، حج، روزه و ولایت، از این رو کسی که به طور عمد حج را ترک کند، رکنی از ارکان دین مبنی اسلام را ترک کرده است.


امام صادق (ع) فرمود: وَدَّ مَنْ فِی اَلْقُبُورِ لَوْ أَنَّ لَهُ حَجَّةً بِالدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا  / مُرده‌ای که در قبر است دوست دارد در برابر تمام دنیا و آنچه در آن است، برای او حجی می‌بود


امام صادق (ع) نیز فرمود: خداوند کعبه را برای دین و گذران زندگی دنیایی مردم قرار داد.

ایشان در حدیثی دیگر فرمود:  مادامی که کعبه پابرجاست، دین خدا پاینده و استوار است.

امام رضا(علیه السلام) در پاسخ پرسش هاى محمّد بن سنان نوشت: علّت حج، ورود به (میهمان سراى) خداوند و درخواست افزایش و بیرون آمدن از گناهان است و براى آن که از گذشته توبه کند و عمل از سر گیرد و نیز در حج، خرج کردنِ ثروت ها و رنج و خستگى و بازداشتن بدن ها از خواسته ها و لذایذ و در عبادت به خدا نزدیک شدن و خضوع و فروتنى و ...


 


آیت الله شهید مطهری (ره):صحبت ما برای مسئله حج "ثواب" نیستبحث "بالاتر" از ثواب استروح انسان با زیارت خانه خدا و حرم اهل بیت "زنده" می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد